Badmode | Eerste duik


Ik zet mij nu al ontelbare jaren in voor acceptatie van meer diversiteit en de verbetering van het zelfbeeld van vrouwen met overgewicht, zoals ik zelf. Ik stam nog uit het internetloze stenentijdperk, toen dikke mensen zich dienden te verstoppen onder lange ‘afkledende’ liefst donkere kleding en er in de media nog gedaan werd of we een buitensporig soort waren. Hoewel we nog altijd niet op het ultieme punt van acceptatie zijn aangekomen is er met de komst van internet en social media zo veel meer visuele exposure van diversiteit dat ik durf te zeggen dat het vastgeroeste beeld van schoonheid enigszins begon te veranderen en dat men iets meer besef begon te krijgen en begon te wennen aan het feit dat er meer is tussen hemel en aarde.

Toen kwam Corona…

Mensen met overgewicht kregen de schijnwerper ineens recht in het gezicht want naast zieken, zwakkere en ouderen ontdekten artsen al vrij snel dat ook mensen met overgewicht tot de risicogroep van het virus behoren en alsof dat niet erg genoeg is, deze ontdekking bleek ook meteen een startschot te zijn voor een golf van negativiteit en fatshaming. De acceptatie van diversiteit lijkt in één klap weer terug bij af.

Laten we ondanks alles a.u.b. allemaal wél ons gezonde verstand blijven gebruiken en dit ons zelfvertrouwen niet laten ondermijnen. De economie stort niet in omdat dikke mensen bestaan, deze krijgt een klap omdat er een virus rond waait dat er eerder niet was en iedereen een potentieel slachtoffer is. Men zoekt natuurlijk wel, zoals altijd bij slecht weer, een zondebok!

Heb je overgewicht dan is dat geen reden om je te schamen of je te verontschuldigen, ook niet als je onverhoopt toch ziek wordt. Je doet jezelf absoluut geen goed door je nu op de kast te laten jagen en je nu bijvoorbeeld krampachtig in een crashdieet te storten waarmee je gegarandeerd je weerstand zal ondermijnen, niet doen!

Als je overgewicht hebt betekend dat niet dat je ongezond bent of dat je ook onderliggende gezondheidsproblemen hebt, in slechte conditie bent of dat je geen weerstand hebt, vergeet dat niet! Twijfel je daar aan, zorg dan goed voor je zelf door gezond te eten, wat extra vitamines te nemen, op tijd naar bed te gaan, wat vaker in het zonnetje te zitten en ondanks de Corona maatregelen te blijven bewegen (extra rondje met het hondje, wandelingetje of zoals ik een lekkere plons in zee).

Het is een ieders voorrecht in het leven om te kunnen zijn wie je bent.

Laat Corona niet betekenen dat we onszelf opnieuw gaan verdedigen, verstoppen of schamen… omdat er mensen zijn die anderen graag beschuldigen en veroordelen voor de problematiek in hun leven. 

De maatregelen worden weer een beetje versoepelt, let goed op jezelf, houd afstand maar geniet ook af en toe van dat beetje meer vrijheid, de zon en de zee! Dit was mijn eerste duik in zee dit jaar, nog een beetje fris maar al goed te doen. Je knapt er zo van op na al die weken in huis, ik raad het jullie echt aan!

Ik wilde dit jaar eens wat anders. Ik kies voor badmode meestal zwart maar toen ik dit badpak zag in de webshop van Happy Size wist ik dat het dit jaar tijd was voor een ander kleurtje, ik vond dit blauw zo mooi! Het badpak is er in meerdere cup maten en t/m maat 60. Ik vond er ook dit strandtuniek bij, van badstof, in bijna dezelfde blauwe tint. Prettig en behaaglijk om over mijn badpak aan te doen na een duik.

Ben jij klaar voor een heerlijke duik in onze mooie Noordzee?

Bij Happy Size vind je badmode t/m maat 60.

Liefs Annemarie

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.