Bh een lastig ding

Bh’s zijn vaak lastige dingen….

Navabi heeft het lingerie merk Sculptresse nieuw in hun collectie en ze vroegen mij om deze mooie bh uit te proberen. Ik draag eigenlijk altijd gevoerde bh’s maar nu ik deze fijne ongevoerde bh heb gepast, vraag ik me eigenlijk af waarom ik dat altijd doe. Misschien is het mijn gevoel dat een bh met gevoerde cups meer stevigheid geeft maar als je goed gevormde cups hebt van het juiste materiaal doet dat natuurlijk ook uitstekend zijn werk.

Omdat bh’s per merk nogal van maatvoering kunnen verschillen blijft het lastig om de juiste maat te vinden. Dat zit hem vaak in het gebruik van materialen. Zo is de stof die gebruikt wordt voor de omvang soms veel te slap of ontbreekt het juist helemaal aan stretch, op deze manier kunnen twee bh’s die plat gemeten misschien dezelfde omvang hebben echt vele maten verschillen en dan heb ik het nog niet eens over de cups.

Voor mij heeft de ideale bh een redelijk stevige stof met wat stretch in de omvang, beugels, brede schouderbanden, een sluiting met 3 of meer haakjes en baleinen in de omvang. De vorm van de cup vind ik ook belangrijk, ook daar zit enorm veel variatie in. Van puntborst, plattere brede borst, ronde borst, halve cup, hele cup, minimizer tot aan push-up het is er allemaal. Pas eens de verschillende type cups om er achter te komen wat jij het mooiste vindt maar ook je bovenkleding is bepalend voor de vorm van de cup, je wilt natuurlijk niet dat je bh boven een wat dieper uitgesneden hals uitkomt (hoewel sommige Diva’s daar weer anders over zullen denken).

Met deze mooie bh van Sculptresse kan ik heel wat van mijn wensen afvinken, het enige wat ontbreekt zijn de baleintjes maar omdat de omvang mooi breed is en van goede stevige stof is gemaakt blijft de bh prima zitten.

Omdat ik dit merk nog niet eerder had gedragen vond het lastig om de juiste maat te bestellen, het blijft een beetje gokken. Ik gokte er op dat de stof van de omvang meer stretch zou bevatten, gelukkig was dat niet het geval (houd daar dus rekening mee) maar dat betekende nu wel dat ik een te kleine omvang bestelde. Gelukkig heb ik altijd van die verlengstukjes in de la liggen, een uitstekende oplossing voor bh’s die net niet helemaal in de omvang passen of wanneer je zelf soms een beetje jojoot met je maat. De cups zijn mooi stevig en passen mij perfect, ze vallen uitstekend voor de maat.

Ik ben dus echt tevreden over deze mooie bh van Sculptresse met transparante stof met polkadots in de bovenkant van de cups. Ik vind hem in de webshop van navabi

Heb je behoefte aan goed persoonlijk bh advies? Kom dan naar de DIVA DAY 2.0!
Klik hier om alle informatie te lezen en je ticket te bestellen.

Liefs Annemarie

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.