Echt lente

Een paar weken geleden vertelde ik jullie al dat ik voor het eerst een jurk van het merk Twister droeg en dat ik erg verrast was over de fijne kwaliteit en pasvorm. Het kon dan ook niet uitblijven, dat riep om meer. Een vergelijkbare jurk maar nu met een bloemenprint maar ik voel me er zeker geen muurbloempje in.

Vroeger waren er best aardig wat Nederlandse bedrijven die plus size kleding produceerden, sommigen van jullie zullen ook mij nog kennen uit de tijd dat ik mijn collectie produceerde onder de naam Grand Diva (hoe kan het ook anders), tegenwoordig zijn het er nog maar een klein handje vol. Veel bedrijven waren helaas niet bestand tegen de slechte economie, de snelle vooruitgang en de veel goedkopere massaproductie uit het (hele) verre oosten. Toch zijn er met hard vechten een aantal merken blijven bestaan, Twister is er daar één van. Ik was dan ook erg benieuwd naar het bedrijf en de mensen die er achter staan en vond het dan ook superleuk dat ik op bezoek mocht komen bij ze in, het voor mij, verre Venlo.

Twister is een familiebedrijf en ik werd dan ook zeer hartelijk ontvangen door Rob en zijn dochter Céline in hun bedrijfspand waar veel van de magie tot stand komt. Ik loop meteen tegen de nieuwe najaarscollectie aan en ik zie direct een aantal items die het “oeh leuk!” gevoel in mij naar boven halen. De collecties worden hier in Venlo door Rob ontworpen en na de collectie gezien te hebben kan ik me moeilijk voorstellen dat Rob eerst ooit autohandelaar is geweest, maar goed, ik begon ook ooit als kapster en weet als geen ander dat alles mogelijk is.

Vol passie vertelt hij over zijn bedrijf, de branche en natuurlijk “zijn doelgroep”. Je kunt duidelijk merken dat hij er feeling voor en plezier in heeft. Het feit dat Twister de barre tijden in de Nederlandse mode al zolang overleeft zegt best veel, dat lukt niet zonder goed product. Wat mij direct opvalt aan de najaarscollectie is o.a. de goede kwaliteit van stoffen die het geheel niet alleen een luxere uitstraling geven maar zeker ook het draagcomfort, de pasvorm en de levensduur ten goede komen. Maar ook de vervaardiging en de afwerking is erg netjes en mooi.

Dat een collectie als deze dan ook wat meer kost dan de massaproductie van een grotere textielknaller is logisch en ook zeker zichtbaar. Ook niet geheel onbelangrijk: De productie van de collectie gebeurt in Europa onder toezicht van Europese regelgeving wat dus betekend dat de arbeidsvoorwaarden en omstandigheden waaronder de collectie wordt vervaardigd goed zijn. 

Ook met de uitstraling, prints en details van de najaarscollectie is niks mis. Ik heb al een paar heel leuke items gezien die een uitstekende aanvulling zullen zijn in mijn najaarsgarderobe….maar nu eerst het voorjaar en de zomer nog! Ik zal ook deze jurk, gemaakt van een mooie en fijne kwaliteit tricot, zeker nog met veel plezier dragen. 

Twister is naar mijn inziens een merk voor diva’s die kwaliteit, duurzaamheid en een goede pasvorm wensen en kunnen waarderen en ja, daar ben ik er één van!

Ik heb mijn aangename bezoek aan het mooie Limburg uiteraard afgesloten met een flink stuk vlaai en heb mezelf ook nog maar even verwend door net vers gestoken asperges bij de boer te halen. Het is nu echt lente!

Klik hier voor de info en om de jurk te bestellen.

Liefs, Annemarie

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.