Foute strepen bestaan niet

Ook al laat het weer ons een beetje in de steek, we zitten gewoon nog  midden in de zomer! Zodra de zon zich dan ook laat zien maak ik van de gelegenheid gebruik om een leuk zomerse jurkje aan te doen en deze had ik nog niet aan gehad. Tegelijkertijd is het, hoe gek ook, de eerste keer ooit dat ik iets aan heb met ‘lengte’ strepen. Strepen zijn momenteel dé trend en in het bijzonder strepen in de lengte.  Nu kan ik een betoog gaan houden over hoe mooi lengte strepen afkleden maar dat doe ik bewust niet want ik vind dat je ten alle tijden aan moet trekken wat je zelf leuk vindt, ongeacht wat dat optisch voor effect heeft. 

Nu hebben mijn vorige outfitpost en foto’s die Happy Size deelde via hun Facebookpagina behoorlijk wat negatief commentaar opgeleverd,   want streepjes in de breedte maken dik en dat is niet flatteus omdat het niet afkleed zo werd er o.a. gezegd. Hoe je het wend of keert ik ben dik met of zonder “foute” breedte strepen en optisch slanker lijken is mijn doel niet, er verzorgd en leuk uit zien voor mijzelf, wel. Foute strepen bestaan niet in mijn ogen en wat “leuk” is bepaal ik zelf en ik raad iedereen aan om er altijd voor te kiezen om aan te trekken wat jezelf leuk of mooi vindt en je niet te laten leiden door de opgedrongen mening van anderen of ongeschreven regels die zeggen dat je je vooral “slanker” moet “(af)kleden”. Jammer genoeg kreeg ik de meeste negatieve commentaren van dames die zelf ook, op z’n minst, vol te noemen zijn. Als ik naar de commentaren zou luisteren zou ik nooit geen breedte streep meer mogen dragen maar ook geen rok en al helemaal niet één met plooien…want dan kun je zien hoe dik ik ben en lijk ik optisch misschien zelfs nog wel dikker! Maar mijn vraag…ben ik dan vies, onverzorgd, lelijk, ongezond, lui en minder waard….. als je kunt zien dat ik dik ben? Of ben ik, mijn lichaam, zelfvertrouwen en mijn vrolijkheid, misschien te confronterend? Onthoud dat niemand zegt dat iemand zich moet kleden zoals ik. Happy Size deelt o.a. mijn foto’s om vrouwen te inspireren en om te laten zien dat je er ook als volle vrouw mag zijn en dat je mag en kunt dragen wat je wilt, ongeacht je maat. Het betoog dat iedereen openlijk “eerlijk” zijn mening mag geven slaat in mijn ogen de plank zo vreselijk mis als je als volle vrouw de andere volle vrouw gaat vertellen wat ze wel en niet zou mogen dragen, dat is het opleggen van regels en restricties, niet het geven van een mening. Dringt de slanke maatschappij ons nog niet genoeg dikke mensen stigma’s, vooroordelen en regeltjes op? Het feit dat ik deze regels aan mijn laars lap, doe wat ik wil en aantrek wat ik mooi vind hoeft geen belediging te zijn voor een ander. Natuurlijk mag je mijn kledingkeus of -stijl niet mooi vinden en ja, we leven in een vrij land dus als je wilt mag je dat zeggen en/of kritiek geven hier op….ik vraag mij alleen af waarom en hoe zinvol dat is….ik word er in ieder geval niet anders van.

Ik wil alle mooie vrouwen die mij of Happy Size volgen oproepen om wat meer rekening met elkaar te houden, wat liever te zijn voor elkaar en elkaar wat meer te steunen, i.p.v. zo negatief te zijn tegen elkaar en elkaar zo te bekritiseren. Laat iedereen in zijn waarde daar worden we uit eindelijk allemaal beter van.

Het jurkje dat ik deze keer draag is gemaakt van een heerlijk zacht stretchende stof. Ik vind het model best een beetje sexy door de bodycon shape en de lage decolleté maar daardoor voel ik me wel extra vrouwelijk en op een zonnige dag vind ik dat het zo wel kan. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een legging onder deze jurk te dragen en het bijvoorbeeld te combineren met een leuk jasje. Dan heb je meteen een heel andere outfit die je ook op minder zonnige dagen aan kunt. Normaal gesproken had ik er voor gekozen om een smal riempje om de middennaad te dragen maar ik had de juiste kleur riem niet in huis helaas, dus nu toch maar even zonder aan gedaan. 

Je vindt deze jurk en nog veel meer leuke nieuwe items in de webshop van Happy Size.

Klik hier om de jurk te shoppen!

Liefs Annemarie

3 Comments

 1. Anne-Marie Eichholtz
  14 augustus 2019
  Reply

  Je hebt het weer super goed verwoord Annemarie.
  Laat ieder in zijn waarde en heb respect!!!
  Je ziet er weer prachtig uit, top!

 2. Ineke Gerritsen
  14 augustus 2019
  Reply

  Geweldig verwoord Annemarie ! Ikzelf ben ook behoorlijk eigenwijs met kleding. Ik drasg wat ik wil en waar ik me goed in voel. Ik last mij door niemand voorschrijven wat ik wel en niet mag dragen. Ook ik lap alle regels aan mijn laars ! Deze jurk staat je prachtig en goed verzorgd ! En inderdaad…we kunnen best wat liever zijn voor mekaar ..

 3. Ineke Gerritsen
  14 augustus 2019
  Reply

  Geweldig verwoord Annemarie ! Ikzelf ben ook behoorlijk digenwijs met kleding. Ik drasg wat ik wil en waar ik me goed in voel. Ik last mij door niemand voorschrijven wat ik wel en niet mag dragen. Ook ik lap alle regels asn mijn laars ! Deze jurk stast je prschtig en goed verzorgd ! En inderdaad…we kunnen bestcwat liever zijn voor mekaar ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.