Grote maten mode pasvorm

Toen ik deze jurk in de onlineshop van Yours Clothing tegen kwam was ik eigelijk meteen verliefd op de print. Maar over het model van de jurk twijfelde ik wel vreselijk want ik ben nooit zo’n aanhanger van “puntjes mode” geweest. De grote maten mode wordt al sinds jaar en dag overspoeld met kleding die uitloopt in de wel bekende “puntjes”. 

Omdat ik zelf een achtergrond in de mode heb weet ik dat die puntjes gewoon zijn bedacht uit gemak voor de kledingproducent. Want een goed recht vallende zoom eist een goede pasvorm van het gehele kledingstuk en dat kost denkwerk en denkwerk kost tijd en tijd kost geld. Dus als een shirt, jurk of blouse in de grote maten “lekker wijd” moet vallen, dan is dat dan ook vaak het enige dat het doet “lekker” wijd vallen, de pasvorm is in dit soort gevallen dan ook vaak erg ver te zoeken. 

Drapeer je een lekker wijd gordijn om een slank lichaam, met weinig rondingen of uitstekende delen, dan valt dat in de regel gewoon recht omlaag en hangt de zoom recht. Maar doe je hetzelfde met een lichaam met wat meer volume en rondingen op bepaalde plekken dan gaat er iets fout en blijkt het gordijn ineens niet meer zo mooi recht te vallen…zelfs niet wanneer je het gordijn heel wijd maakt. Het blijkt dan ineens een veel lastigere opgave te zijn om er voor te zorgen dat het gordijn recht komt te hangen, dan komt het namelijk aan op pasvorm.  

Helaas blijkt dat voor de kledingindustrie in heel veel gevallen nog steeds een brug te ver. Maar ja, er valt natuurlijk wel geld te verdienen aan deze groep, niet binnen de kleinere maten gordijnen vallende, mensen… Toen bleek dat het eindeloos doorvergroten van patronen van kleinere maten, niet werkte moest er een andere snelle, geld besparende, manier bedacht worden voor het “gebrek aan pasvorm” probleem, want de vollere mens liet zich niet (meer) met vreemd “kiepende” kleding de straat op sturen. 

Zonder enige twijfel is er iemand een keer op het idee gekomen om van de nood (van vreemd kiepende zomen in wijd vallende kleding), een deugd te maken. Onder het mom van: “De zomen vallen toch al raar, laten we ze nog vreemder maken en dan net doen alsof dit zo hoort!” Velen van ons zijn er ooit ‘ingetrapt’ en zijn de speciaal voor de grote maten mode bedachte “puntjes mode trend” gaan dragen…tot op de dag van vandaag aan toe. 

Op zich niks mis mee en het is zelfs grappig om te zien dat “de puntjes trend” nu ook met enige regelmaat wordt toegepast binnen de mode in de kleinere maten. Maar goed door de wetenschap achter deze “trend”, ben ik altijd een tikkeltje allergisch geweest voor “gordijnen met puntjes”. 

Het feit dat er over de pasvorm van het bovenste gedeelte van deze jurk wel echt is nagedacht scheelt voor mij in dit geval enorm! Want hier had met name door het stof gebruik ook echt van alles mis kunnen gaan. Het bovenste gedeelte is zo gemaakt dat zowel dames met iets meer of minder boezem deze jurk kunnen dragen. Het smokwerk op de rug (rimpelingen met elastiek) komt in deze jurk echt tot zijn recht. Ook de bandjes zijn verstelbaar. Het feit dat het rokgedeelte extra wijd en (door economisch stofgebruik) in punten valt is in dit geval meer een voor- dan een nadeel. 

Ik was dan ook verkocht en waan mij nu (als ik deze jurk draag) regelmatig even terug naar de tijd dat Kate Bush nog op de radio te horen was en ik er als jong meisje van droomde om ook zo’n mooie wijde wapperende jurk te hebben om rondjes in de te draaien en in te dansen.

Wat mij betreft is dit de ultieme zomerjurk!

Ik krijg regelmatig de vraag over mijn ervaring met Yours Clothing. Over het verzend- en retourbeleid kan ik niet zoveel vertellen deze informatie staat op hun website omschreven. Wat ik vooral erg fijn vind van Yours Clothing is dat ze een ruim aanbod grote maten mode hebben van meerdere merken en in verschillende stijlen t/m maat 32 (maat64). Mijn ervaring is dat alles goed van maat valt of soms zelfs “lekker” ruim.  Naast kleding kun je er ook schoenen met brede leest vinden en super leuke accessoires. 

Ik draag maat de jurk in maat 28 en ben 1.80 m lang.

Liefs Annemarie

Grote maten pasvorm

2 Reacties

 1. Marije Stam
  6 juni 2018
  Antwoord

  Ik ben fan van Yoursclothing! Niet al te gek duur, veel variatie, kleur en zelfs sexy!! Ik ben 26 jaar, k wil niet alles tot aan de nek en enkels dicht haha xD

  K ben vooral heel nieuwsgierig waar je te gekke schattige sandaaltjes/slippertjes vandaan heb! ^^

  Liefs!

  • Redactie
   19 juni 2018
   Antwoord

   Ook van Yours! ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.