Herfstmode | plus size fashion

Het is zo lang mooi weer gebleven dit jaar, er leek geen einde aan de zomer te komen maar nu is het toch op en top herfst en tijd om de herfstmode uit de kast te halen en te genieten van alle mooie kleuren die dit seizoen meebrengt.

Ik ben een echt zomermens, geboren in juli toen het 30 graden was. Volgens mij zit dat in je genen want ik ben dol op het strand, de warmte en de lange zwoele avonden van de zomer. Al die prachtige kleuren in de herfst maken gelukkig een heleboel goed. Betreft mijn kleding vind ik de overgang tussen zomer en herfst/winter altijd vreselijk wennen. Na maanden lang lichte en luchtige niemandsdalletjes te hebben gedragen die je bijna niet voelt, moet je ineens weer “echte kleding” aan. Dat voelt voor mij dan ook snel als een soort dwangbuis. Ik ben daarom erg selectief in het kiezen van nieuwe herfstmode. Ik heb de term “wie mooi wil zijn moet pijn lijden” nooit helemaal goed begrepen. 

Ik vind comfort echt zo belangrijk als het om kleding gaat. Die eigenschap is erg gevaarlijk want voor je het weet loop je té vaak in een joggingbroek. Ik ben daar gelukkig te ijdel voor en ga liever op zoek naar leuke maar comfortabele herfstmode na die lange zomer. 

Misschien is het je opgevallen dat je me de laatste tijd steeds vaker in een rok ziet. Ik heb de voordelen van het dragen van een rok ontdekt. Ik was nooit een rokkendraagster, geen idee waarom maar ik sloeg ze altijd over. Punt is dat ik vaak heel veel leuke maar voor mij net te korte bloesjes en shirtjes tegen kom. Eerder mopperde ik daarover vaak maar het heeft er uiteindelijk toegeleid dat ik op zoek ging naar een oplossing. 

Ik zag steeds vaker rok dragende Diva’s voorbij komen en dat inspireerde mij om de rok ook maar eens te proberen. Er ging weer een (mode-)wereld voor mij open want al die leuke net te korte bloesjes en shirtjes kan ik nu ineens prima dragen op een rok. Zo ook dit snoezige tuniekje van Zizzi dat ik in de webshop van Happy Size vond. Ik houd zo van dit kleurtje! 

Ik kies het liefst voor een rok met plooien, plissé of een wijde flair. Dit vind ik het beste bij mijn figuur en lengte passen. Mijn ‘uitstekende’ kont zorgt er vaak voor dat een rok kiept en met een beetje wijdere rok lukt het vaak wel omdat wat makkelijker te corrigeren. 

Soms draag ik de shirts en tuniekjes in mijn rok om zo een taille te creëren maar dit tuniekje heeft zelf een stretchende zoom waardoor hij zelf al bloezend en meer in de taille valt. Ik vind het een fijn model en de details geven dit tuniek net even wat meer. Hij is trouwens in meer kleuren verkrijgbaar. Omdat dit tuniek lekker ruim valt pas ik het in een kleinere maat dan ik normaal gewend ben om te dragen. Ik ben net als de meeste, ondanks mijn volle boezem, ‘van boven’ een maat minder dan ‘van onder’. Mijn tip is om het gewoon te proberen. 

Winkel je online, bestel dan bij twijfel twee maten om te passen. Als je verzendkosten moet betalen is dat vaak een vast bedrag per bestelling en dan kost het verzenden van 1 artikel net zoveel als het verzenden van een aantal meer. Als je meer opties hebt om te passen stuur je de artikelen die je niet past weer terug, dat is vaak voordeliger dan weer opnieuw een andere maat bestellen als iets toch net te krap of te wijd is.

Op dit moment is de sale gaande in de webshop van Happy Size! Je kunt nu plus size fashion shoppen met flinke kortingen, ook het tuniek dat ik hier draag is afgeprijsd!

Liefs Annemarie

Herfstmode - plus size fashion

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.