Herfstmode 2020 | plus size trends

De herfst staat voor de deur samen met de nieuwste herfstmode. Ieder seizoen heeft zo zijn charme en inspireert de modehuizen en ontwerpers weer om met iets nieuws te komen. Het is door de Corona situatie een rare zomer geweest, voor mijn gevoel heb ik de zomer volledig over geslagen. Ik ben er, ondanks de voortdurende situatie, vreselijk aan toe om de sleur van de afgelopen maanden te doorbreken.

En nee, natuurlijk kan dat niet door in vrijheid maar weer van alles te gaan ondernemen. Ik heb me daarom voorgenomen om mijzelf dit najaar maar eens wat extra te verwennen met mooie herfstmode. Nu ik meer thuis ben is het een goed moment om eens wat vaker voor de spiegel te gaan staan. Ik wil mijzelf op het gebied van mode weer wat meer uit dagen en experimenteren. Wellicht kan ik mezelf zo ook stimuleren om nog eens wat vaker uit mijn comfortzone te stappen. 

Ik en het “bodycon” model zijn nooit de beste maatjes geweest. Niet omdat ik denk dat het mij niet mooi zal staan. Ik heb vanaf kinds af aan ingeprent gekregen dat ik omwille van mijn figuur beter wijdere kleding kan dragen. Kleding die mijn lichaam en de vormen zoveel mogelijk onzichtbaar maken. Wanneer dit je als jong mens wordt aangeleerd is het erg lastig om dit denkpatroon later te doorbreken. Jullie zullen dit ongetwijfeld herkennen.

Ik vind dat ieder mens het recht heeft om zijn eigen zelfbeeld te vormen. Iedereen moet zelfstandig kunnen beslissen wat mooi of fijn is om te dragen. Als je hiervoor als kind de ruimte niet hebt gekregen moet je jezelf niet (laten) weerhouden om dit later alsnog te doen. Beter laat dan nooit! Want als wij onszelf toch steeds weer opnieuw laten besturen door de (verkeerde) dingen, die ons ooit door anderen zijn aangeleerd, leven wij niet in vrijheid het leven waar ieder mens gewoon recht op heeft.

Daarom draag ik wat ik mooi vind! Dat is soms dus ook kleding in modellen die mij ooit sterk werden afgeraden, kleding die mijn vrouwelijke vormen zoals mijn taille, heupen en billen wel benadrukken. Dit doe ik niet uit protest of om mijn punt te bewijzen maar omdat ik het zelf prima vind als mijn rondingen zichtbaar zijn. Maar geloof me, ook voor mij blijft het een uitdaging om te negeren wat me ooit is geleerd. In dit geval ben ik wel blij dat ik mijn eigen gevoel toch weer heb gevolgd want anders had ik mezelf deze super mooie gebreide jurk van het merk Twister nooit gegund! 

Ik ben gek op deze kleur geel en de print is heerlijk opvallend. Wederom ben ik verrast door de prachtige kwaliteit die het merk Twister biedt en waaraan ook deze jurk weer voldoet. Het fijne breisel is van een prachtig zware en hoogwaardige kwaliteit en dat voel je niet alleen, dat zie je ook. Dit is niet zo’n breisel dat uit model gaat hangen maar juist mooi vorm- en kleurvast is. Wat ik ook erg prettig vind is dat het materiaal fijn glad is. Hierdoor blijft de stof niet plakken en volgt het wel mooi je vrouwelijke rondingen maar worden kleine hobbeltjes en bobbeltjes juist niet geaccentueerd. 

Tip! Als je het niet fijn vindt om je rondingen te benadrukken maar je vind deze print en kleur wel mooi, bestel deze jurk dan gewoon groter en draag hem dan leuk oversized, als trui met een paar stoere boots er onder! Ben je wel op zoek naar een vergelijkbare mooie gebreide jurk maar vind je de print of kleur te heftig? Niet getreurd de jurk is er in diverse, ook rustigere varianten.

Ik heb trouwens gezien dat je in de webshop van Twister nog meer mooi gebreide items en andere leuke herfstmode kunt vinden. Ik ben ook verliefd geworden op deze prachtige poncho en ik zag ook nog een mooi vest! 

Laat de herfst maar komen!

Annemarie x 

Klik hier voor meer inspiratie en herfstmode.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.