HET STARTSCHOT OM NAAR HUIS TE GAAN

Soms blijken dingen anders dan je eerst dacht…Daar kwam mijn nieuwbakken buurvrouw deze zomer ook achter. Na dat ik geïnstalleerd was in mijn nieuwe woning werd ik heel gastvrij uitgenodigd voor ‘de buurt barbecue’. Hoewel ik nog een beetje moest wennen aan alle veranderingen en ik nog helemaal niet gesetteld was leek het mij een leuke manier om mijn nieuwe buren een beetje te leren kennen. Ik ging dus op het aanbod in.

Even op een zijspoor:
Ken jij dat ook…? Dat als je nieuwe mensen ontmoet en je elkaar in een gesprek een beetje leert kennen, 9 van de 10 keer ‘jouw plus size zijn’ vroeg of laat ook ‘een onderwerp van gesprek’ wordt? Ik weet na al die jaren nog steeds niet of ik dat nou irritant of onbeholpen van de ander moet vinden maar het gebeurd….toch? Het lijkt vaak een soort van misplaatste interesse in het waarom en hoe ‘het’ toch zo ver heeft kunnen komen, vaak aangevuld met “maar je bent heel mooi en ‘het’ staat je goed hoor!”

Het was prachtig weer, we zaten in de zon, het vlees lag op het vuur en de wijn vloeide rijkelijk. Ik was een beetje aan het socializen en raakt verzeild in een gesprek van een aantal van mijn, net iets jongere, nieuwe buurvrouwen De conversatie ging over (hoe kan het ook anders) schoonheid en uiterlijk. Vol trots liet de ene buurvrouw de andere haar net nieuwe (nep) nagels zien en werd gesproken over wimperextensions, fillers en botox. In een onbewaakt ogenblik werd er ineens even stevig aan mijn haar getrokken om te checken of ‘dat lange haar’ wel echt is (auw!). Afvallen en diëten werden onderdeel van het gesprek gemaakt en toen werd ‘het’ onvermijdelijk, mijn overgewicht werd (weer eens) onderwerp van gesprek. Geïntroduceerd met “Wat een leuke kleding heb steeds aan” en “Je bent ‘ondanks dat’ heel mooi hoor!” werd het gesprek een kant uitgeduwd. Mijn nieuwe (allen slanke) buurvrouwen waren het op een goed moment in het gesprek eens met de slankste van het stel, dat ‘dat’ toch is wat iedere man uiteindelijk wil…een slanke vrouw! Ik voelde me op dat moment geenszins in de stemming om dat ‘statement’ tegenspreken (het zal de wijn en het mooie weer zijn geweest) maar dat hoefde ook helemaal. Het was de barbecuende echtgenoot van deze zelfde (slanke) buurvrouw die volmondig in het gezelschap, terwijl hij mij aankeek, zei: “Hoezo!? Wat een onzin, ik vind volle vrouwen ook heel mooi en aantrekkelijk hoor!” Dit was voor mij het startschot om naar huis te gaan…..

Annemarie X

 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.