Ik, plus size vrouw met maat 58

Een prachtige herfstdag eind oktober, het beetje zon en de nevel maken het bijna sprookjesachtig. Een mooie dag om bij kasteel De Haar foto’s te maken voor een nieuw modeblog. Vorige week ben ik op visite geweest op het hoofdkantoor van X-two. Ik heb de nieuwe nog komende collecties bekeken en met hun gesproken over de dingen die nu spelen binnen de “doelgroep” plus size, curvy, volle vrouwen. Ik werd al eerder door X-two uitgenodigd om over dit soort zaken te praten. Dat vind ik heel positief want dat betekend dat ze echt geïnteresseerd zijn en ook echt de intentie hebben om hun aanbod af te stemmen op ‘onze’ vraag en dat doen echt niet veel modebedrijven. Nu hebben de collecties van X-two de afgelopen periode nogal een metamorfose ondergaan. Het ontging ze namelijk niet dat er over hun collecties toch soms gezegd werd dat ze wat braaf en niet ‘fashion’ genoeg waren. Het was dus tijd voor een frisse wind. Nu werkt X-two al een flink aantal jaren aan een goede pasvorm en daar is dan ook echt niks mis mee, er moest alleen een ander sausje overheen. Een nieuw creatief team werd ingezet en naast de X-two collectie die 6 keer per jaar wordt uitgebracht, is er een nieuwe jongere, snellere collectie neergezet waarmee ze maandelijks inspringen op de laatste trends, de RED collectie was geboren. In mijn ogen een zeker positieve aanvulling. Goed om te weten is dat er in de totstandkoming van de collecties echt geluisterd wordt naar de draagsters, zo is men dan ook echt geïnteresseerd wat ik van de pasvorm, stofgebruik en uitstraling vind en staat men ook open voor kritiek.

Het gesprek omvat ook andere zaken die spelen en wat opvalt is dat een bedrijf als X-two zich goed bewust is van het feit er veel gaande en veranderd is in het ‘plus size’ wereldje. Zo ook over het feit dat de termen zoals ‘plus size’ tegenwoordig volgens sommigen niet meer kunnen. Heel begrijpelijk dat een modebedrijf, dat zich juist op deze groep vrouwen richt, daar mee worstelt. Want hoe moeten ze dan kenbaar maken aan de wereld daarbuiten dat ze mode hebben voor specifiek deze (onze) groep vrouwen? Als wij Diva’s op internet zoeken naar leuke mode om te shoppen, welke termen gebruiken wij dan zelf? Dan is het toch juist wel makkelijk als je ‘grote maten mode’ of ‘plus size fashion’ in je Google zoekbalk kan typen!? Ik heb er al eens eerder over geschreven maar het bewijst mij opnieuw dat al het geneuzel over die termen (die omschrijven wat we eigenlijk ook gewoon zijn) zinloos tijdverdrijf is. Het gebruiken van deze termen zegt namelijk helemaal niets over het respect dat men wel of niet heeft voor ‘ons’. Het niet gebruiken van deze termen maakt ‘de hokjes denkers’ onder ons echt niet ineens open minded.  We leven nou eenmaal in een tijdperk van Google termen en #hashtags en die maken ons het leven alleen maar makkelijker. Dat een bedrijf als X-two over dit soort dingen nadenkt en zich bewust is hiervan vind ik alleen maar positief, dat betekend dat ze echt geïnteresseerd zijn en zich verdiepen in hun klanten. Ik persoonlijk vind het dan ook alleen maar gemakkelijk dat duidelijk vermeld wordt dat ik met mijn maat bij ze kan shoppen.

Wat voor mij echt bewijst dat X-two open minded is en geïnteresseerd is in haar klanten komt door dat ze mij (ik, plus size vrouw met maat 58) vragen om voor ze te bloggen. Het is helemaal niet vanzelfsprekend dat een vrouw met mijn maat gebruikt wordt in de mode, het is zelfs heel uitzonderlijk! Want is dat nou niet waar we het met ze allen al heel lang over hebben…“dat we meer écht volle vrouwen in de mode willen zien”!? Hoe vaak gebeurt dat nou eigenlijk? De meeste (grote maten) mode merken en producenten presenteren hun collecties toch echt nog steeds op de kleinste maten uit hun collecties hoor. Van diversiteit is er ook op de catwalk van de meeste plus size fashion beurzen of op foto materiaal nog steeds maar weinig sprake. Daardoor kunnen vrouwen zoals ikzelf zich nooit een goed beeld vormen over hoe de kleding zit of staat wanneer wij het dragen. Dat is helemaal niet praktisch maar dat geeft ook een heel negatief gevoel af, veel meer dan het gebruik van een ‘plus size term’. Het feit dat X-two het aandurft zich naar buiten toe te profileren met mij als blogster zegt dan ook een heel veel.

Al met al wordt het een veel langer ‘plus size fashion blog’ dan ik in gedachten had. Mijn ochtendje op de koffie bij X-two was een positieve ervaring die ik toch ook graag wilde delen met jullie. En of X-two nou wel of niet ‘fashion’ is….over smaak valt nooit te twisten! Je moet vooral aan trekken wat je mooi vindt niet wat een ander je opdringt als ‘fashion’.

Dit stuurde X-two mij toe:
Een tuniek, een kort basis jasje en een heerlijke jeans, allen uit de .RED collectie.

En dit vind ik er van:

Het tuniek is gemaakt van kunstzijde en ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje bang was voor het woord ‘kunst’ maar echt het voelt helemaal niet vervelend. De stof plakt niet is licht en heel lekker zacht, het is beslist geen zwetend ‘knetterstofje’! Wat ik erg prettig vind is dat ik altijd een glad onderjurkje draag om er voor te zorgen dat jurkjes en tunieken niet aan mijn billen blijven plakken. Dat vind ik onflatteus, accentueert en maakt dat ik de hele dag ‘loop te trekken’. Nu heb ik ook eerst onder dit tuniek een onderjurkje aan gedaan maar ik merkte dat dat helemaal niet nodig was, dat scheelt weer mooi een onnodig laagje kleding. Het tuniek valt ruim, ik draag normaal een maat 56/58 (een tussen maat voor X-two maten) en in dit geval had de maat 54/56 me dan ook gepast houd je van oversized en lekker ruim kies dan gewoon een 58/60. De tuniek kost € 39,95

Het jasje is echt zo’n kledingstuk dat je overal bij kunt dragen, simpel, basis en lekker dragend, gemaakt van een prettige stretch kwaliteit en kreukt niet. Zo’n jasje hoort gewoon in iedere kledingkast.
Het zwarte jasje heeft een ronde hals en een rits, de pasvorm is prima en de maat valt goed. Het jasje kost € 54,95

Ik ben geen jeans mens, tenminste….
Ik ben een echt legging en jurkjes meisje, niet omdat ik een jeans niet mooi vind staan maar gewoon omdat ik het niet lekker vind zitten. Ik zweer bij comfort en heb een hekel aan de uitdrukking “wie mooi wil zijn moet pijn lijden”. Kleding moet bij mij lekker zitten anders raak ik in paniek, ik voel mij opgesloten als iets niet mee rekt, knelt of strak zit. Ook heb ik een hekel aan broeken die ik steeds weer moet ‘ophijsen’. Het was, bevooroordeeld als ik ben, dan ook een uitdaging om deze jeans aan te doen. Eigenlijk was het meteen duidelijk… Ik en deze jeans zijn een echt match! Ik kan er echt niks negatiefs van maken. Het moment dat ik deze broek aantrok voelde ik het meteen, zacht, super stretchend, hoog sluitend over mijn billen en geen afwijkende tailleband. Ook als ik buk, buig of door mijn knieën ga blijft hij zitten waar hij zit, op zijn plek! Wat een verademing, ik ben er gewoon ontzettend blij mee! Deze jeans kost € 59,95

Ten einde combineerde ik het tuniek en de broek ook nog met een zwart lang vest dat ik zelf al in de kast had hangen maar zeker ook de moeite waard!

Je kunt de collecties van X-two online bestellen maar natuurlijk ook in winkels bij jou in de buurt shoppen. Op de website van X-two kun je precies zien waar deze winkels zich bevinden.

Liefs Annemarie

Door op de foto’s hieronder te klikken kun je ze in het groot bekijken.

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

20 Reacties

 1. Yvonne Engelen
  26 februari 2016
  Antwoord

  Vandaag kennis gemaakt met jouw blog, ontzettend leuk, las dat jij onder tuniekjes een onderjurkje draagt, nu de vraag , waar vind je onderjurkjes in onze maat. b.v.d Yvonne

 2. Betina
  10 november 2015
  Antwoord

  Wat een leuk blog! Ik kan niet wachten tot je volgende blog voor x-two mag maken. Ik koop al jaren bij ze omdat veel andere merken hun echt grotere uit hun collectie hebben gegooid. Bij W-two hebben ze mijn maat wel altijd en dat is erg fijn en om de kleding nu zo op jou te zien vind ik super! Goed van ze!

 3. Klasina
  4 november 2015
  Antwoord

  Wat een mooie meid. Top!

 4. 4 november 2015
  Antwoord

  Je ziet er geweldig en stralend uit meid! Daar moet de rest een voorbeeld aan nemen!
  Complimenten!
  X Yoni

 5. annet
  4 november 2015
  Antwoord

  Wat een mooi en duidelijk geschreven stuk. Precies ook zoals ik het in het voorjaar ervoer bij een winkel in Papendrecht. Wist niet wat me overkwam , wat een heerlijk merk , het zit goed en lekker . Veel keuze en veranderingen in het assortiment.
  X-two heeft mijn leven met de begeleiding van het Perla team een heel ander mens gemaakt.
  Super dank u wel .
  Hoop dat er nog meer merken zullen volgen.

 6. Saskia
  4 november 2015
  Antwoord

  Het is jammer dat nog niet meer bedrijven inzien dat er meer maten zijn dan alleen de standaard.
  Mooi blog met mooie vrouw!

 7. Jannie de Bree
  4 november 2015
  Antwoord

  Wat een leuk blog! Eindelijk een mooie grote vrouw! Ik snap niet dat het voor bedrijven zo moeilijk is te begrijpen dat wij graag kleding op een vrouw zoals we zelfs zijn getoond zien worden.

 8. Lies van Aarden
  3 november 2015
  Antwoord

  Beste Annemarie,
  Wat fijn dat X-two jou heeft gevraagd om voor ze te bloggen, het geeft direct een heel andere kijk op de mode die ze verkopen…ziet er toch veel beter uit!
  Ik hoop dat je in de toekomst meer van dit soort blogs voor hun en of andere merken mag schrijven. Lets make a change!

 9. 3 november 2015
  Antwoord

  Wauw, staat je goed zeg. En super dat X-Two haar oren te luister legt bij echte PlusSizers. Ik ben niet bang voor dit labeltje, maakt het toch alleen maar makkelijk 🙂
  Blij dat je weer terug bent ????

  • Redactie
   3 november 2015
   Antwoord

   Hahaha Ja hoor Sonja heel blij maar vooral dat mijn gezondheid de goede kant uitgaat, daar draait het in het leven echt om uiteindelijk. Dank je wel voor je lieve reactie! En nee het is niet nodig om bang te zijn voor “het labeltje” 🙂

 10. Anja
  3 november 2015
  Antwoord

  Kind, al trek je een vuilniszak aan…je bent een beeldschone zeer aantrekkelijke vrouw, prachtig!

  • Redactie
   3 november 2015
   Antwoord

   Dank je wel Anja! 🙂

 11. L. Uiterwaarden
  3 november 2015
  Antwoord

  Fijn dat X-two nu wel over de hobbel is ….nu de rest nog!
  Vriendelijke groet, Lies

 12. Dees van Ingen
  3 november 2015
  Antwoord

  Leuk blog hoor!

 13. Ria van Ree
  3 november 2015
  Antwoord

  Wat een goed blog en wat een leuke foto’s! Ik baal er altijd zo vreselijk van wanneer ik de kleding weer alleen in de kleinste maten getoond zie. En dat gelul ( vergeef me) over fashion ben ik ook beu. Iedereen moet aan trekken wat hij/zij leuk vindt zo blijft de wereld kleurrijk.. Ik hoop dat je vaker van dit soort blogs zal schrijven Annemarie, jij laat tenminste zien dat je als volle vrouw ook kan stralen.
  Liefs Ria

 14. 3 november 2015
  Antwoord

  Echt super geschreven,ik ben al jaren fan van het merk Xtwo,het is voor mij een goede lengte van de broeken omdat ik 184 cm.ben, ik heb de nieuwe collectie nog niet gepast maar ga snel eens even kijken!

  Groetjes Roefie

 15. Linda Baljeu
  3 november 2015
  Antwoord

  Goedemiddag

  Ik wil als eerste zeggen dat ik je stukje leuk geschreven vind.
  Ik ben ook een plus size vrouw met maat 58.
  En koop ook vaak kleding bij X-Two, leuke kleding en goede pasvorm.
  Mijn probleem zone zit op de billen en benen en dat is meestal een probleem.
  Leggings zit er voor mij niet in. En broeken is ook vaak een probleem.
  Maar verder vindt ik dat er tegenwoordig heel veel leuke kleding te koop is.
  En dat je als echte plus size diva je ook leuk kunt kleden.
  Gelukkig maar ???? ????

  Vriendelijke groetjes

  Linda Baljeu

 16. Annelies
  3 november 2015
  Antwoord

  Beste Annemarie en X-two, Ik vind het een super positief verhaal. Er wordt gewoon veelte moeilijk gedaan over dingen plus size is plus size en daarmee klaar! En het werd tijd dat er nu ook eens vrouwen met een echt grote maat in beeld worden gebracht…..we horen er toch ook bij!

  Greetsss,
  Annelies

 17. Annabel
  3 november 2015
  Antwoord

  Leuk blog weer Annemarie, aan dit soort info hebben we tenminste wat!
  Wat goed dat Xtwo ook grotere vrouwen hun kleding laat tonen, we horen er toch ook gewoon bij!
  Dikke duim omhoog!

 18. Mildred
  3 november 2015
  Antwoord

  Beste Annemarie,
  Wat een leuk blog heb je weer geschreven. Op deze manier geef je ons toch elke keer weer een kijkje achter de schermen. Wat goed dat X-two rekening houdt met onze wensen en o.a. via jou deze informatie verzameld. Ga zo door meid we kunnen niet zonder je!
  Groetjes Mildred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.