Kleur laat je stralen

De lente laat even op zich wachten en daarom breng ik het voorjaar bij jullie met deze zonnige jurk. In deze jurk ben je namelijk zelf het zonnetje. Ik denk dat er toch een aantal diva’s zijn die nu denken, mij niet gezien dat opvallende kleur geel. Maar dat zou jammer zijn! Er is nu, in vergelijk met vroeger, zoveel leuke kleurrijke kleding verkrijgbaar. Het zou jammer zijn als we onszelf door onzekerheden zouden belemmeren om dit te dragen. We zijn mooi, we zijn het waard en we mogen gezien worden! 

Ik weet heus wel dat het veiliger is om minder opvallende kleuren te dragen maar je doet jezelf dan echt te kort. Juist met kleur laat je je persoonlijkheid stralen. Dus zet, naast het dragen van een mooie kleur, meteen ook je mooiste lach op.  

Nog altijd zijn er mensen die gebukt gaan onder de gedachte dat je als mens, met overgewicht, niet mag opvallen, niet mooi of waardig genoeg bent. Onzin! Ook ik ben opgevoed met de gedachte dat het beter is als ik me verstop onder donkere onopvallende kleding. Maar het is niet waar! Vraag jezelf dan echt eens af voor wie dat dan beter is? 

Er is ons veelal geleerd om ons voor ons lichaam te schamen i.p.v. trots te zijn op wie we zijn. De misplaatste opvatting dat je jezelf moet verbergen als je dik bent is ontstaan uit kortzichtige negatieve gedachten. Je leven wordt er echt niet beter van wanneer je je als dikker mens onzichtbaar maakt. 

Ik kan je, gebaseerd op mijn eigen ervaring, vertellen dat ik juist veel positieve reacties krijg wanneer ik meer in het oog springende kleding draag. Ook zorgt het ervoor dat ik veel meer en makkelijker contact leg met mensen dan wanneer ik in een onopvallende outfit de straat op ga en niemand mij ziet staan. Behalve dat het mooi is levert het dus nog zoveel meer op wanneer je jezelf zichtbaarder maakt.

Ik vond deze leuke gele jurk met mooie print bij Happy Size. De jurk is dubbellaags. De bovenlaag is transparant en de vaste onderjurk is van tricot. Mijn advies is om deze jurk een maatje groter te bestellen of wanneer je tussen twee maten valt te kiezen voor de grootste maat.

Houd van jezelf!

Annemarie X

Klik hier voor meer inspiratie

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.