Make your own Magic

Als je iets echt wilt in het leven is de enige manier om het te bereiken zelf tot actie komen en er voor gaan! Maar hoe lastig is dat wanneer je je eerst een weg moet banen door allerlei stigma’s? Als je tegen muren van vooroordelen loopt en niemand lijkt te zien dat je ook gewoon een normaal mens bent.

Wanneer je opgroeit met gedachten dat je niet goed genoeg bent, niet mooi of slim genoeg. Hoe lastig is het, om zelf niet te geloven in al die negatieve dingen die de wereld om ons heen van ons zegt en vindt? Heel lastig!!

Het is niet zo gek dat je je daar (af en toe) door laat ontmoedigen, dat het je aan jezelf doet twijfelen. En het is best logisch dat het er voor zorgt dat je soms denkt dat iets zinloos is om te doen of om ergens energie in te steken. Geloof me er zijn heel veel mensen die deze situatie en de negatieve gevoelens zullen herkennen, ook ik.

We willen allemaal “gezien en gewaardeerd” worden, door onze ouders, familie, vrienden, collega’s etc. Het is voor velen dé motivatie en drijfveer om dingen te ondernemen, te doen en aan te pakken. Als je door je omgeving ondergewaardeerd wordt of niet als volwaardig wordt aangezien is het voor velen erg lastig om dingen aan te pakken en te doen. Veel mensen groeien op met de gedachten en gevoel dat de mening en het oordeel van anderen heel belangrijk is, het gevoel “er bij” te moeten/willen horen is vaak zo overheersend dat het is waar men voor leeft.

Maar als de mensen om je heen, je omgeving en de maatschappij je daar niet in tegemoet komt, je het gevoel niet geeft dat je er bij hoort, je niet respecteert?

Dan moet je het zelf doen!

Het klinkt misschien simpeler dan het voor velen is maar blijf niet wachten op de goedkeuring of acceptatie van anderen… Besef dat alles wie je bent, wat je kunt en wat je weet, in jou zit…en dat je dus alles kunt, vaak veel meer dan je denkt, zonder goed of mooi gevonden te worden door anderen. “Jij” moet jouw motivatie zijn om alles voor te doen, niet de goedkeuring van anderen. Jij moet blij zijn met wie jij bent, trots zijn op jezelf, jij moet in jezelf geloven!

Natuurlijk is die manier van denken een complete omschakeling als je niet anders gewend bent of wanneer je geleerd is dat de acceptatie van anderen, van de maatschappij, is waar het omdraait. Maar vergeet vooral niet dat die maatschappij niet goed is voor jou, negatief is over jou, geen respect heeft voor jou, kortzichtig is, éénzijdig is en intolerant, nooit tevreden en alles behalve perfect is…. wie zit daar nou eigelijk op te wachten?! Laat het los!

Als jij iets wil, go for it! 

Stop met jezelf omlaag halen, jezelf niet in staat vinden, jezelf lelijk vinden en dom, je bent niks van dit alles! Iedereen is goed, slim en mooi op zijn eigen manier. We zijn allemaal mensen en mensen zijn geen éénhaps crackers. Verschillen zijn er en mogen er ook zijn, het zijn de verschillen die ons juist onderscheiden van elkaar, die ons bijzonder maken en uniek.

Je hebt niemand anders dan alleen jezelf iets te bewijzen in het leven. Doe wat je een goed gevoel geeft maak dat je trots kunt zijn op jezelf!

De tekst op dit t-shirt zegt het voor mij allemaal in één zin.

Make your own Magic!

Het t-shirt en het vest, in deze fantastische kleur rood, vond ik beide in de webshop van Happy Size.

Liefs Annemarie

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.