Maxi dress | ook als je niet zo lang bent

Ik had al een paar maxi jurken in mijn kast maar kon het toch niet laten. Ze zijn ook zo lekker makkelijk en zitten comfortabel. Je kunt ze eigelijk altijd wel aan. Van een stretchende zachte t-shirt-achtige stof vind ik ze het fijnst, die belemmeren je in niks en zijn lekker luchtig. Het klopt, het zijn geen jurken waarin je rondingen of je figuur perse worden benadrukt maar dat hoeft ook niet altijd. Je kunt je vrouwelijkheid ook benadrukken door voor een maxi jurk te kiezen met een mooie print of kleuren, gestyled met een leuk schoentje en accessoires kom je dan al een heel eind.

Vele van jullie zullen denken maar ja Annemarie, jij bent lekker lang. Als Diva met minder lengte kun je geen lange jurken dragen! Ik weet het ik ben gezegend met lange benen en een lengte van 1.80 cm maar dat je als kleinere Diva geen lange jurken kunt dragen is echt een fabel. Een kleine vrouw kan prima maxi jurken dragen! Het klopt dat je benen langer lijken in een kortere rok of jurk maar door middel van een maxi jurk creëer je een lange verticale lijn en verticale lijnen werken verlengend. Als kleine vrouw moet je het juist zoveel mogelijk zoeken in de verticale belijningen wanneer je wat langer wilt lijken. Horizontale lijnen maken dat je korter lijkt dus als je niet zo lang bent en je wilt dat niet accentueren moet je deze vermijden. Een maxi jurk geeft je dus juist lengte maar let daar bij dan wel op de richting van een eventuele print. De print van deze jurk is all-over en prima! Is een jurk praktisch gezien gewoon te lang, kort deze dan in (of laat het doen) tot maximale lengte en houd daarbij altijd rekening met eventuele krimp (eerst even wassen is aan te raden).

Een probleempje waar ik soms tegen aanloop met dit soort model jurken is dat de schouderbandjes nooit helemaal exact op de zelfde plek zitten als je bh bandjes, meestal vallen ze net binnen je bh bandjes. Ik kies er daarom altijd voor om dit soort modellen met een gesmokte bovenkant te nemen hierdoor sluit een jurk niet alleen mooi aan rondom borsthoogte maar door de rek kun je ook wat spelen met de ruimte in de breedte. Ik zet de aanzet van de bandjes in zo’n geval altijd even vast aan mijn bh bandjes met hele klein veiligheidsspeldjes of ik draag er een (kort) vestje over (met een kort vestje lijken je benen weer des te langer).

Je ziet, voor alles is vaak wel een oplossing! Zelfs voor de schurende dijen, waar we allemaal last van hebben in de zomer zijn meerdere oplossingen te bedenken. Ik krijg regelmatig de vraag wat ik doe omdat te voorkomen en daarom zal ik binnenkort een hele blogpost wijden aan dit onderwerp. Ben je benieuwd hoe ik met dit probleem om ga? Houdt mijn blog dan goed in de gaten, wanneer je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief mis je niks meer!

Deze jurk en dit vestje vond ik in de webshop van Happy Size.

 Fijne paasdagen allemaal!

 Je kunt nu bij Happy Size shoppen met een speciale paaskorting! Gebruik kortingscode : RPK9 en krijg tot wel €15,- korting. De voorwaarden kun je terugvinden in de webshop van Happy Size.

Liefs Annemarie 

Maxi Dress- Grand Diva Magazine

2 Comments

 1. Rob
  2 mei 2019
  Reply

  Staat je weer heel fraai!

 2. Manon
  2 mei 2019
  Reply

  Ik ben maar 1.60 maar draag echt regelmatig een maxi jurk. Vind ze echt geweldig zeker nu ik er ook met mouwen heb gevonden. Voordeel van klein zijn vind ik dat ik pas nog een leuke jurk met animal print heb gevonden die eigenlijk geen maxi is maar bij mij dus wel zo valt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.