Nooit te body positief | Happy Size

Ik word er wel eens van beschuldigd te veel te lachen, te vrolijk, te optimistisch en te body positive te zijn. Ik zou problemen als discriminatie en stigmatisering (met betrekking tot dikke mensen) niet serieus genoeg nemen. Wanneer ik me er niet continu tegen uitspreek en er niet steeds weer openlijk boos over word. Want ‘er valt niets te lachen zolang dit nog bestaat en er is nog zo veel om voor te vechten’.

Jarenlang voerde ik oorlog tegen dit onrecht. Ik stak mijn vuist op, probeerde mensen te overtuigen en te bewijzen dat ze ongelijk hadden. Maar het voelde alsof ik water naar de zee droeg. Ik heb uiteindelijk een andere weg gekozen. Ik koos ervoor om negativiteit geen podium meer in mijn leven te geven. Maar in mijn eigen kracht en midden in het leven te gaan staan. ​​Me niet meer aangesproken te voelen door stigmatiserend geklets. Dat gaat niet over mij en evenmin gaat het over jou.

Het is bedacht om mensen klein te houden, onzeker te maken, naar beneden te halen. Bedacht door een samenleving die op zoek is naar zondebokken. Hoe minder aandacht deze negativiteit krijgt, hoe beter het is. Als het zijn doel niet raakt, wordt het zinloos en verliest het zijn kracht. Als je je niet meer aangesproken voelt en jezelf niet meer in de rol van zondebok ziet, dan ben je dat ook niet. 

Ik hoop je telkens weer een beetje te kunnen inspireren om meer te lachen, van het leven te genieten, gelukkig te zijn met jezelf en je niet druk te maken om negatieve, stigmatiserende dingen. Het zegt namelijk niets over jou maar juist alles over de personen die deze negativiteit uitdragen.

Doe wat jou gelukkig maakt, draag waarin jij je mooi voelt en concentreer je op wat voor jou belangrijk is.

Ik geniet van mijn dag in deze heerlijke outfit die ik vond bij Happy Size inclusief deze matchende tas. Happy Size is een bedrijf dat mij inmiddels al jaren steunt om mijn body positive boodschap uit te dragen. Ze zetten zich in om vrouwen op een positive manier zichtbaar te maken en meer van zichzelf te houden. Omdat ze van mening zijn dat we het allemaal waard zijn en gezien mogen worden.

Liefs Annemarie

Klik hier voor meer body positive inspiratie.

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.