Onderbroek met pijpjes

In mijn vorige post had ik het er al over: “transpireren”. We doen het allemaal maar toch…. Het kan leiden tot vervelende ongemakken. Één die we allemaal wel kennen is het probleem van de schurende dijen. 

Het lijkt zo comfortabel en lekker luchtig, al die leuke jurkjes in de zomer. Maar voor heel veel vrouwen gaat die vlieger zomers niet op. Want zodra de broeken, panty’s en leggings uitgaan en de ene blote dij de andere raakt beginnen de problemen. Onder invloed van de warmte, transpiratie en wrijving heeft de kwetsbare zachte huid van onze dijen zwaar te lijden. 

We hebben allemaal wel eens, op een ongezien moment met onze benen wijd uit elkaar gestaan onder onze jurk of rok om de wind de ruimte te geven om tussen onze benen door te blazen, of ergens op een toilet met papier tussen onze benen staan deppen, crèmetjes, poedertjes of deodorant en andere speciale anti zweet middeltjes geprobeerd en gesmeerd zonder al te positief gevolg. Soms helpt iets even maar negen van de tien keer helpt het niks. Het gevolg, een vaak rode pijnlijke en soms kapotte huid tussen je benen. En is je huid na alles wat je hebt gedaan om het te voorkomen toch stuk gegaan, dan is het echt lijden. De schaamte en de pijn zijn vreselijk. Niet zo gek dus dat veel vrouwen ook zomers gewoon besluiten om een broek te dragen.

Ik heb je in mijn vorige blogpost al verteld dat ik met positief gevolg mijn huid altijd rijkelijk insmeer met kokosolie en zeker op warme dagen, plekken waar er huid op huid contact ontstaat nog een beetje meer. Hoewel jij misschien denkt: “Olie maakt vet en vet maakt warm en daardoor zal ik meer gaan zweten”. Kan ik je vertellen dat mijn persoonlijke ervaring met kokosolie erg positief is. 

Talkpoeder, (anti zweet) cremetjes, deodorant etc. verstoppen vaak niet alleen je poriën maar maken ook stroef. Hierdoor schuren je dijen alleen maar erger tegen elkaar. Kokosolie heeft naast een verzorgende en herstellende werking ook een licht schimmel werende en antibacteriële werking waardoor je huid minder kwetsbaar wordt (de aanwezige bacteriën op je huid houden van vochtig en warm en vermeerderen zich dan ook razendsnel op warme dagen, dit maakt je huid erg gevoelig voor kwetsuur. Kokosolie creëert een ongunstige situatie voor schimmels en bacteriën om in te leven en te groeien, hier doe je dus je voordeel aan wanneer je het op je huid smeert). In plaats van dat het je huid stroef maakt waardoor het juist gaat schuren, zorgt de olie juist dat je huid zacht en glad langs elkaar kan glijden waardoor er minder kans is dat het kapot gaat.

Werkt het niet voldoende of vind je het niet prettig voelen aarzel dan niet om een onderbroek met pijpjes te dragen. I know, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar vind je een lekker luchtig, zacht, ademend broekje met pijpjes? Vaak zijn het synthetische, strak corrigerende martelwerktuigen waar je juist in de warme zomer maanden in stikt, meer van gaat zweten en nog onaangenaam door gaat ruiken ook! Vind je dan een broekje van aangename kwaliteit dan is het een “opoebroek”, in opoe kleuren of juist één in een hysterische snoepjes print (onder het mom van de broek is toch lelijk dus laten we dan maar extreem over de top gaan).

Ik heb ontdekt dat het ook anders kan! Ik vond een broekje (en hemdje!) in een gewoon fijne effen kleur van een heerlijk zachte, vocht opnemende en ademende kwaliteit. Niet te dik, lekker stretchend, goed hoog vallend over mijn buik en billen en met pijpjes die lang genoeg zijn om er voor te zorgen dat de huid van mijn dijen elkaar niet raakt. Een onderbroek met pijpjes zoals een onderbroek met pijpjes voor mij hoort te zijn. Een verademing dus in de warme zomerwereld vol corrigerende, synthetische en/of broekjes met schreeuwende printjes. Het hemdje is van dezelfde kwaliteit en zit als een tweede huid, erg fijn is dat het lang valt. Ik ben natuurlijk geen kleine Diva en hemdjes zijn al snel te kort, deze niet en dat is heel fijn!

Het enige opvallende aan het broekje dat ik vond is de de merknaam, Upsa! Ik was dan ook nieuwsgierig naar het verhaal achter deze perfecte onderbroek met pijpjes.en wat blijkt daar zit gewoon een Hollandse dame achter! 

Lilian Krijt is in 2011 met Upsa! gestart. Ze vertelt: “Ik ben met Upsa! gestart omdat ik een broekje voor op de fiets miste, zodat ik met een jurk of rok aan niet de hele tijd mijn jurk naar beneden moest vasthouden. Er bestonden toen al wel broekjes, maar dat waren voornamelijk corrigerende broekjes van een stof die ik niet prettig vond, of fietsbroekjes van polyester, ook niet prettig. Ik houd van comfort, dus toen ik dat niet tegenkwam ben ik het zelf gaan ontwikkelen. Eindelijk een broekje van zachte stof met pijpjes. Wat ik ook fijn vond was dat door de pijpjes van het broekje mijn bovenbenen niet meer tegen elkaar aan plakten. En toen ik ontdekte dat ik niet de enige ben die last heeft van schurende benen had ik een missie: the free women movement! Grote maat of niet, trek aan wat je wilt en beweeg zoals jij wilt. Zonder rekening te hoeven houden met opwaaiende jurken, rokjes, opkruipende topjes of schurende dijen.”

Met Upsa! wil Lilian vrouwen helpen om zich goed te voelen, om blij te zijn met zichzelf, trots te zijn, zich te laten beseffen dat zij er mogen zijn. “Groot, klein, curvy, smal, gelukkig zijn er zoveel verschillende lijven, anders wordt ‘t maar saai” : zegt Lilian. “Ik wil vrouwen helpen om zich niet te verstoppen achter knellend corrigerend ondergoed en corsetten. De vetrolletjes wegproppen in een niet lekker zittende spanx. En vervolgens je in het donker uitkleden zodat niemand weet hoe mooi zij er eigenlijk uitzien. Waarom? Je mag trots zijn op je curves! Wees lief voor je zelf. En accepteer jezelf zoals je bent. Draag kleding die je mooi vindt, waarin je je fijn voelt. En leef! Laat je niet beperken in je vrijheid om te bewegen. Maak je geen zorgen om opwaaiende rokken of inkijk. Fladder als een vlinder, dans, fiets, leef je uit en geniet. Neem het leven niet te zwaar op.”

Jullie weten het, ik ga deze vrouw met een missie niet tegenspreken. Ik sta achter deze boodschap en ben enthousiast over haar product.

Ik draag normaal maat 58 en pas de grootste maat van Upsa! Ik heb bij Lilian al een balletje opgegooid en haar gevraagd of ze eventueel wil overwegen om haar collectie met nog een maat te vergroten omdat ik denk dat hier zeker vraag naar is. Ze stond open voor dit verzoek en gaat de mogelijkheden bekijken…wordt vervolgd!

Hier kun je dit heerlijke ondergoed vinden: https://www.upsa.nl/

Geniet van de zomer liefjes!

Annemarie

2 Reacties

 1. Judith
  1 juni 2019
  Antwoord

  Even een vraagje, kruipen deze pijpjes op? Want dat probleem heb ik dus altijd met van die broekjes.

  • Redactie
   5 juni 2019
   Antwoord

   Hi Judith,

   De pijpjes zijn lekker lang en kruipen niet op bij mij.
   Vaak als een broekje te straks zit gaat het oprollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.