Online shoppen | plus size kleding

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor de laatste keer kleding heb geshopt anders dan online. “Real life” shoppen is nooit echt mijn ding geweest hoewel ik wel vreselijk gek op mode en leuke kleding ben. Wellicht dat het komt doordat er “vroeger” weinig leuke kleding te vinden was in mijn maat, vriendinnen naar “andere” winkels gingen (lees: winkels waar toen geen plus size kleding werden verkocht) en mijn moeder, met haar negatieve commentaar, een storende factor was tijdens het winkelen in mijn jongere jaren. Maar ook, het afschuwelijke verlichte, net te krappe pashokje, de temperatuur in de meeste winkels en het gevoel te moeten opschieten bij een lange rij wachtende fanatieke “passers”, hebben bijgedragen aan mijn winkeltrauma.

Ik ben dus vanaf het moment dat dit mogelijk werd een echte “thuis shopper”. Ik had begin jaren negentig dan ook alle mogelijke postorder catalogussen in huis (weet je nog?!). De wereld ging open toen er steeds meer mogelijk werd via internet en hoe fijn is het tegenwoordig dat er zoveel keus is (ondanks het feit er altijd wel aan iets een gebrek is, mogen we nu echt niet meer klagen!). De stap naar “de echte” winkel heb ik voor andere zaken dan boodschappen en praktische dingen nooit echt meer gemaakt en ik heb persoonlijk ook niet het gevoel dat ik daardoor iets mis (dat kan voor jou natuurlijk anders zijn).

Ik probeer regelmatig weer nieuwe merken en online shops uit maar ik heb, zoals je misschien hebt gemerkt, online zeker een aantal favorieten shops. Happy Size is bijvoorbeeld een onlinewinkel waar ik graag winkel. Vooral betrouwbaarheid staat bij mij op de eerste plaats als ik online winkel (het is natuurlijk wel zo fijn wanneer je na betalen je bestelling, keurig verpakt, binnen een paar dagen in ontvangst kunt nemen en je centjes weer worden terug gestort na een retour). Het feit dat je bij Happy Size naast verschillende merken plus size kleding ook schoenen en accessoires kunt shoppen vind ik erg prettig, zo kun je een complete outfit creëren en ontvang je alles in één zending (en dat scheelt weer verzendkosten!).

Ik weet het, de kosten van heen en weer sturen is vaak nog een dingetje bij veel online shops maar als je dat wegstreept tegen reis- en parkeerkosten wanneer je “echt” gaat winkelen, komt het eigelijk op hetzelfde neer. Voor een doorgewinterde online shopper als ikzelf ben, wegen de voordelen van het “thuis shoppen en passen” zwaarder dan de nadelen ervan. 

Mijn tips bij online shoppen: 

 • Door ervaringen en reviews van anderen te lezen kun je de betrouwbaarheid van een bedrijf vaak al redelijk goed inschatten; 
 • Gebruik de matentabellen, ieder merk en bedrijf hanteert zijn eigen maten. Ken je eigen maten! (Meten is weten);
 • Lees de omschrijvingen bij artikelen goed. Er staat vaak veel informatie over de kleding in zoals stofsamenstelling, kleur, lengte, pasvorm etc.;
 • Ben je nog niet bekend met een merk of pasvorm of val je tussen twee maten in, bestel dan bij twijfel gewoon twee maten om te passen en stuur degene terug die niet bevalt;
 • Maak gebruik van de klantenservice en vraag om advies als je twijfelt over dingen, ze zijn er immers voor!;
 • Schrijf je in voor nieuwsbrieven zo blijf je op de hoogte van acties en kortingen;
 • Stuur artikelen altijd direct weer retour, het is zo zonde van je centen als iets blijft liggen wat je eigelijk niet wilt;

Dat online winkelen prima kan werken ben ik het levende bewijs van. Ook deze keer vond ik bij Happy Size weer een leuke jurk om op zonnige dagen mee te flaneren. De kleur is ingetogen maar door de print en het model is deze jurk toch zeker opvallend. Hij is niet kort en niet lang maar door de ongelijk, in punten, vallende zoom een beetje van beide en daardoor multifunctioneel. Ik weet het, we hoeven geen in puntjes vallende plus size kleding meer te dragen…maar het mag natuurlijk gewoon wel! 

Ik zal deze jurk dragen, met of zonder legging/panty, met of zonder hakje, met of zonder vestje of jasje, in de stad of naar het strand. De jurk is gemaakt van zachte stretchende jersey, de stof die ik het liefste draag omdat het mooi valt, niet te warm is en comfortabel draagt. Het korte gebreide vestje dat ik er hiermee combineer vond ik ook in de webshop van Happy Size. 

Ik ben dus weer blij met mijn nieuwe, online gevonden, aanwinst!

Ik draag maat 58 en ben 1.80 m lang.

Liefs Annemarie

2 Reacties

 1. Hetty Sluijk
  3 mei 2019
  Antwoord

  Ik bestel ook graag online, na een ervaring met een verkoopster die na mijn vraag of ze mijn maat verkochten..met een afkeurende blik mij van boven naar onder opnam en vervolgens de legendarisch woorden sprak “nee UW maat hebben wij hier niet ” Om daarna meteen zich om te draaien en weg te lopen mij in stomme verbazing achterlatend.Nee geef mij internet maar

  • Redactie
   20 mei 2019
   Antwoord

   Wat erg!
   Liever Hetty ik hoop dat je begrijpt dat deze vrouw niet spoort en je niet aan jezelf moet twijfelen.
   ❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.