Plus size blog | Soms is het best gezellig!

December, de maand vol feestjes en borrels. Het verplichte socializen begint me nu eigenlijk alweer een beetje op te breken. Maar vol goede moed en trachtend de juiste ‘vibes’ uit te stralen begeef ik mij van feestje naar feestje want ja, je weet maar nooit wie je tegen komt, waar het goed voor is en wie je voor het hoofd stoot als je niet gaat…en soms is het best gezellig!

Mijn voeten schreeuwen “geen hakken meer!”, mijn ‘wallen’ zijn groter dan ooit, mijn oren zijn het zat om geconcentreerd naar ‘prietpraat’ te luisteren en mijn kabouter is in opstand omdat zijn moeder steeds zonder ‘geldende reden’ de deur uitloopt voor hij zelf slaapt…maar het is het allemaal waard want..soms is het best gezellig!

Wil je graag in contact komen met ‘nieuwe mensen’ dan zijn dit soort feestjes de aangewezen plek. Bijna niemand kent elkaar en de handen worden dan ook vol overgave geschud, de wijn samen gedronken, er wordt geflirt en nieuwe zakelijke contacten komen tot stand. Als je denkt dat je jezelf net even hebt los gerukt van een oninteressant gesprek wordt je alweer betrokken bij de volgende….maar toch… soms is het best gezellig!

Dit soort feestjes worden bijna altijd op (voor mij) vervelende tijden gegeven, aansluitend op kantoor- en werk- tijden. Als zelfstandig werkende moeder kun je je geen vervelendere tijd bedenken dan tussen 17:00 u. en 20:00 u.. Kind van sport halen, eten koken, eten, afwassen, kind naar bed brengen etc…. Ik kom dus standaard te laat binnenlopen op kerstborrels met als gevolg een ‘grand entree’ of wel ‘alle ogen op je gericht’. Nu wordt ik daar niet echt onzeker van maar soms is het wel een beetje ongemakkelijk.

Nu ben ik op zich al een redelijk opvallende verschijning maar als je dan ook nog als laatste de deur door komt, wanneer het feestje al in volle gang is, trek je gewoon nog meer ‘bekijks’. Het zorgt ervoor dat mensen zich ineens vrijer voelen om je aan te spreken over je uiterlijk (vreemd genoeg meer dan wanneer ik zelf als eerste op een feestje binnen ben). Het zorgt er eerlijkheidshalve ook voor dat ik meestal wel iets meer mijn best doe om er dan ook goed uit te zien. Ik blijf het echter een vreemd fenomeen vinden dat ik, als volle vrouw, in dit soort situaties vaak wordt geacht te praten over ‘hoe ik er uit zie’. Als ik op een feestje ben geeft ik een ander hooguit een complimentje over zijn of haar uiterlijk meer niet. Ik krijg ook complimentjes maar het gaat bijna standaard verder dan dat… “Waar koop jij je kleding? Welke maat heb je? Ben je altijd dik geweest? Vind je het het vervelend?” en ga zo maar door. Waar deze overmatige interesse vandaan komt weet ik nog altijd niet goed te plaatsen…Soms betrap ik mensen op een medelijdend toontje in hun stem en vermoed ik dat ze tegen iemand met een handicap net zo ‘debielig’ praten als tegen mij. Het maakt me niet (meer) boos, het geeft mij hooguit een duidelijk inzicht over met wat voor een ‘debiel’ ik te maken heb. Als ik niet uitkijk praat ik op dit soort borrels bijna de hele avond over mezelf want het gesprek herhaalt zich net zo makkelijk weer bij de volgende hand die ik schud…maar toch… soms is het best gezellig!

Wat ook een raar fenomeen blijft is dat mensen die ik niet ken ongevraagd iets te zeggen hebben over mijn eetgedrag op dit soort feestjes. Als ik haastig en opgedoft de deur uitloop, om te zorgen dat ik op tijd ben en om een ‘grand entree’ te voorkomen, heb ik nog geen tijd gehad om een hap van iets te nemen. En als dan het eerste glas witte wijn al in mijn handen wordt gedrukt voordat ik goed en wel binnen ben… ben ik wel toe aan een hapje. Stel je voor dat de schaal met bitterballen door de zaal gaat en ik pak er toevallig één…!!
Maar toch… soms is het best gezellig!

Nog fijne laatste dagen van het jaar gewenst allemaal!

Liefs Annemarie


één reactie

  1. karin clardij (@stregakarin)
    23 december 2015
    Reply

    Oh Annemarie, zo herkenbaar. Ik was altijd al een grand Diva, maar na een ongeluk zit ik in een rolstoel, dan heb je zeg maar “een beetje dubbele entree”
    Eerst probeer je je zelf dan “klein”te maken, maar dat doe ik niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.