Plus size mode | Back to Black

In januari heb ik vaak een echte winter dip. Alle feestelijkheden achter de rug en de lente die nog heel lang op zich laat wachten. Januari is donker, somber en een beetje zwartgallig. Vroeger droeg ik veel en vaak zwarte kleding er was vaak ook niet zoveel ander leuke plus size mode te kiezen. Gelukkig is dat niet meer aan de orde en kan ik ook met mijn maat heel veel leuke kleding shoppen en eindeloos combineren. De hoeveelheid zwarte kleding in mijn kast is in de loop van jaren dan ook sterk afgenomen en vaak soms alleen nog aanwezig als basis of combinatie stuk. 

Maar wat trek je aan in januari, na alle glitter en glamour van de feestdagen? Mijn voorjaarskleding hangt nog ver achter in de kast. In plaats van alleen in de “praktische warme truien met een spijkerbroeken modus” te vervallen, is januari voor mij per uitstek de maand om even ongestraft terug te vallen op zwart. back to black dus! Het steekt lekker af bij mijn blonde haar en inmiddels alweer naar de zon smachtende witte huid. Ik kan nu dan ook even heerlijk los met de rode en andere fel gekleurde lipsticks om mijn zwart witte voorkomen lekker te doorbreken.

Natuurlijk speel je met zwart even heerlijk op save maar toch kun je er alle kanten mee op, van keurig tot stoer. Speel met zwarte kleding vooral met de soort stoffen en verschillende structuren om tot een bij jezelf passende stijl of bij je mood passende outfit te komen.

Nu was het tot op heden nog maar weinig winter en niet echt koud. Toen ik deze foto’s maakte was de temperatuur nog boven de 10 graden. Ik had dit leuke jasje nog niet aan gehad maar het weer stond het nu prima toe om geen super dikke jas aan te trekken dus dit was het goede moment.

Een heerlijk alledaagse comfortabele, beetje stoerdere outfit waar ik me fijn in voel. Ik ben super blij met het jasje. Deze is van suedine gemaakt in combinatie met kanten inzetten op de kraag en mouwen. Ik vind suedine zoveel lekkerder dragen, als synthetisch alternatief voor leer, dan imitatie leer. Suedine geeft meer bewegingsvrijheid omdat het vaak mee veert en stretcht en het voelt minder opgesloten voor mij. Dit jasje vanlt wat ruimer dan de jasjes die ik eerder droeg van dit merk en dat vind ik erg prettig. Dat in combinatie met het de wat meer stretchende stof maken dat ik dit jasje zeker vaak en graag zal dragen.

Dit model jurk had ik al eerder maar nu is het uitgevoerd in een stof die ik prettiger vind dragen omdat hij mooier valt en meer stretcht. De jurk heeft zakken en een aanhaalkoord in de zoom. Iets wat ik in eerste instantie wat tuttig vond ogen maar ik ook nu toch heel fijn vind omdat kleding, in sommige modellen, vaak de neiging heeft om af te gaan staan op mijn figuur/lichaam. Te wijten aan stuggere stof en mijn ‘uitstekende’ delen (die dan als tentstok fungeren). Door het koordje net wat aan te halen (hoeveel bepaal je zelf en kun je mee spelen)  zorg je er mooi voor dat de stof iets dicht bij je lijf blijft.

Deze outfit is misschien niet heel uitgesproken maar prima geschikt voor alle dag. Speel met schoenen en accessoires om het geheel af te maken in je eigen stijl. Ik ga deze maand dus even lekker “back to black” maar draag vooral wat jezelf fijn vindt en waar je je lekker in voelt.

Ik vond het jasje en jurkje bij Happy Size, je vindt in hun online shop een grote collectie plus size mode, schoenen en accessoires van veel verschillende merken.

Ik draag maat 58 en ben 180 cm lang.

Liefs Annemarie


SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.