Plus size mode | SHEIN

Al langere tijd had ik de webshop SHEIN, uit te spreken als “she in”, in het vizier. Ik heb mij altijd verbaasd over de lage prijzen en daarom eigelijk nooit iets bestelt. Toch bleef mijn nieuwsgierigheid bestaan, natuurlijk met name naar hun plus size mode collectie. De vele leuke maar spotgoedkope items hebben mij uiteindelijk toch verleid en ik deel graag mijn ervaring met jullie.

Ondanks diverse negatieve reviews die ik eerder online voorbij zag komen over de levertijden, ontving ik mijn pakje binnen een week. Nieuwsgierig als ik ben heb ik meteen mijn pakje open gemaakt en wat mij meteen positief stemde was het verpakkingsmateriaal. Inplaats van de altijd “éénmaal open, nooit meer dicht” zakjes stuurt SHEIN zijn artikelen in herbruikbare zakjes met een plastic ritste (ja, net als de hersluitbare boterhamzakjes). Behalve dat het vreselijk makkelijk is, is herbruikbaar plastic natuurlijk een uitkomst voor het milieu. Dus nog voor ik de artikelen had gezien, waren er toch al twee positieve punten gescoord. 

Ik bestelde deze roze jurk met een transparante bovenlaag en een ondoorzichtige geïntegreerde onderjurk, in de grootste maat uit de plus size mode collectie. Eerlijk gezegd viel het me helemaal niet tegen. De kwaliteit is vergelijkbaar met dat van diverse andere bedrijven en merken in het goedkopere segment en niet geheel onbelangrijk het past! 

Nu had ik wel gezien dat je echt ontzettend goed moet kijken naar de maat die je besteld omdat deze per artikel enorm kan verschillen maar gelukkig staat bij ieder artikel de afmetingen in centimeters vermeld en dat klopt dus echt heel aardig. Ik vind het dus zeker een leuk jurkje voor de prijs die er voor wordt gevraagd.

Ik bestelde ook een tankini maar deze is voor mijn boobs veel te klein. Er was dan ook niet echt te kiezen in cup maten dus verwachtte ik dit probleem al een beetje met mijn meer dan gemiddelde cup G.

SHEIN is een van oorsprong Chinees bedrijf dat wereldwijd online verkoopt tegen echt best lage prijzen. Of dit iets zegt over de wijze waarop producten vervaardigd worden en onder welke arbeidsomstandigheden, dat weet ik niet en dat blijft dan ook te raden over. Maar ook hier geldt wel, dat dit ook bij diverse andere bedrijven niet duidelijk is. Uiteraard is dit een punt om over na te denken en te laten meewegen in je persoonlijke beslissing om hier iets te kopen. 

Al met al was mijn eerste shop ervaring bij SHEIN niet negatief en ziet hier het resultaat.

SHEIN biedt dames en heren mode aan aan in diverse maten en dus ook een plus size mode collectie t/m maat 5xl

Liefs Annemarie

Voor nog meer plus size mode inspiratie en tips klik je hier!

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.