Plus size mode van Bozena

Met mijn achtergrond in de mode weet ik dat pasvorm het aller belangrijkste is als het om kleding gaat. En helemaal als het om kleding draait dit afwijkt van de gangbare maten. Of beter gezegd als het gaat om kleding voor mensen met andere vormen dan de gemiddelde mens, bijvoorbeeld plus size mode. Want er gaat nogal eens wat mis als het gaat om pasvorm in grotere maten. 

Hoe dat ontstaat heeft te maken met meerdere aspecten zoals gebrek aan kennis, inzicht of ervaring. “Kleding ontworpen door volle vrouwen voor volle vrouwen is beter want die begrijpen hét”; dat is een uitspraak en gedachtegang die ik door de jaren heen regelmatig heb gelezen en gehoord. Het kan natuurlijk helpen maar zo zwart wit is het in de praktijk echt niet. Ik heb vaak kleding gezien die ontworpen was door volle vrouwen voor volle vrouwen, waarin ik nog niet dood gevonden had willen worden.

Met kennis, inzicht en vooral echte interesse voor je doelgroep kom je een stuk verder. Ik werd onlangs uitgenodigd door Bozena van Bam mode in Hilversum om haar plus size mode collectie te komen bekijken. Natuurlijk liet ik dat niet aan mij voorbij gaan en zocht haar op in haar winkel. 

Het eerste wat mij op viel was hoe slank Bozena zelf was. Dit maakte eerlijk gezegd wel wat vooroordelen in mij los. De gedachten, dat haar collectie daardoor wellicht niet zo bijzonder zou zijn, schoot door mijn hoofd. 

Onzin natuurlijk!

Ik raakte met haar in gesprek. Wat mij meteen opviel was haar passie en enthousiasme voor haar shop en haar collectie. Ik vroeg haar waarom ze specifiek voor het produceren van plus size kleding had gekozen. Ze vertelde dat ze oorspronkelijk ‘normale’ confectie maten liet produceren en verkocht. Uit nieuwsgierigheid liet ze ook eens wat grotere maten maken. En toen ging er letterlijk een wereld voor Bozena open.

Naast, dat ze haar eerste plus size modellen heel snel had verkocht, leerde zij ook “de plus size vrouw” kennen. Hun verlangen naar mooie kleding, de onzekerheden en de dankbaarheid die ze uitten omdat ze leuke items bij haar hadden gevonden.

Het pakte haar en het werd haar passie en vanaf dat moment ze wilde meer modellen maken, meer kleding laten produceren en nog veel meer blije gezichten creëren. Ze stopte volledig met de kleinere maten en heeft zich op de plus size mode gestort.

Bozena heeft een prettige ruime winkel gecreëerd, waar je in ontspannen sfeer haar exclusieve maar zeer betaalbare collectie kunt shoppen, in ruime paskamers kunt passen en waar de koffie en thee heel lekker smaakt. 

Bozena is zich er bewust van dat ze zelf een heel andere maat draagt dan ze verkoopt maar ze hoopt dat iedereen die bij haar binnenkomt daar uiteindelijk aan voorbij zal kijken (zoals ik nu ook zeker doe!). Ze wil niets lievers dan haar klanten blij maken, op hun gemak stellen en helpen bij het uitzoeken van een geschikte outfit. En neem van mij aan, ze meent het ook echt!

De plus size mode collectie van Bozena is veelzijdig en gemaakt van veel comfortabele stoffen en is beschikbaar t/m maat 62. Bozena laat haar collectie trouwens onder eerlijke em uitstekende arbeidsomstandigheden produceren in Polen. 

Dus zodra de winkels weer open gaan is het zeker de moeite waard om haar winkel in het gezellige Hilversum te bezoeken. Tot die tijd kun je online Bozena’s plus size mode shoppen.

klik hier om haar webshop te bekijken.

Klik hier voor meer inspiratie

3 Reacties

 1. erica
  30 januari 2022
  Antwoord

  Wat een mooi eerlijk en vooral heerlijk stuk over Bozena en haar shop
  Ja ook ik dacht hoe kan ZO’n mager vrouwtje nu “verstand”hebben over de vollere vrouw
  Nou dat heeft ze dus wel en het fijne aan Bozena is dat als ze het ff niet weet dat ze het dan altijd even vraagt en vooral ook dat ze ECHT praat met haar klanten en vooral ook LUISTERT naar de wensen Bozena dank je wel xxx

 2. Ellen Staphorsius
  14 januari 2022
  Antwoord

  Heerlijk …. Een nieuwe grote mode winkel !

 3. Margy
  26 december 2021
  Antwoord

  Ik woon in Spanje en van de zomer was ik in Hilversum bij mijn vriendin Peggy. Peggy zei dat ze een leuke grotere maten winkel had gevonden bij haar om de hoek. Wat was ik blij ! Ik ging met twee tassen vol kleding weer weg. Ik kan niet wachten tot ik weer in Nederland ben om naar de mooie winkel van Bozena te gaan. Bozena is zo lief dat ik gewoon via de website kan bestellen en op stuurt naar mij in Spanje. Te gekke, leuke en comfortabele kleding. Groetjes van Margy, Aguilas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.