Shop your shape to ROCK YOUR CURVES

Nieuw in het assortiment van Happy Size is de collectie van Duits curvy model Angelina Kirsch, genaamd “Rock your Curves”. Angelina was het gezicht van diverse modecampagnes en ze liep op de catwalk in Milaan en Madrid. Ook is zij populair op de Duitse televisie en was ze o.a. jurylid van het programma Curvy Supermodel. Daarnaast schreef zij een aantal boeken.

Omtrent de collectie van Angelina is in Duitsland nogal wat ophef ontstaan. De maatvoering zou niet kloppen en de maten zouden in verhouding veel te klein vallen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt toen ik de betreffende “Rock your Curves” collectie in de webshop van Happy Size tegen kwam.

Zoals jullie weten draag ik een maat 58, de betreffende collectie loopt tot maat 56. We weten ondertussen allemaal, shop je ‘shape’ en niet je ‘size’! Dus kijk naar je eigen vormen en niet naar de maatjes in kleding. Ik waagde me dus aan een aantal erg leuke items in maat 56.

Zie het resultaat…

De ophef die in Duitsland is ontstaan door de betreffende maatvoering vind ik op z’n zachtst gezegd nogal overdreven. De pasvorm, kwaliteit, maatvoering en shape van deze items is niks op aan te merken. Het enige wat ik te klagen heb is dat ik het jasje graag nog een maat groter had gehad…. En dat ik het vooral super jammer vind dat deze leuke collectie niet standaard tot maat 60 verkrijgbaar is!

Het colbert is van een mooie gevoerde kwaliteit in een prachtige kleur rood, wat qua kleur uitstekend matcht met het mooie katoenen t-shirt . Het shirt pas ik net als deze leuke wikkelrok met stippen prima trouwens! Wel heb ik het knoopje van de rok aan de binnenzijde van de tailleband, een stukje verzet.

Zo zie je maar weer dat we minder moeten kijken naar al die maatjes op labeltjes. Ieder merk heeft toch zo zijn eigen maatvoering. We moeten meer kijken naar onze eigen vormen en die van de kleding die verkrijgbaar is. Natuurlijk kun je soms teleurgesteld raken maar je zal op die manier ook ervaren dat je meer kleding past dan je denkt. Je zal verrast zijn wanneer blijkt dat een kledingstuk, waaraan je anders voorbij had gegaan, je fantastisch staat.

Ik bestelde ook nog een ander item maar hierover vertel ik je in mijn volgende blogpost meer.

Bij Happy Size vind je diverse collecties voor dames en heren t/m maat 62.

Klik hier voor meer inspiratie

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.