TEGEN HET ZERE BEEN

Tegen het zere been

Nu heb ik mijn knie een tijdje geleden lelijk geblesseerd, niet omdat ik iets raars deed of ben gevallen, nee ik lag op een mooie zomerdag op mijn buik in het gras een boekje te lezen genietend van het mooie weer.
Het was een fractie van een seconde waarin ik zonder na te denken mijn been verschoof en toen was het “KRAK”, mijn knieschijf bleef hangen achter een graspolletje en toen was hij uit de kom met alle gevolgen van dien.
Het was echt gewoon pure pech niks meer en niks minder maar toch blijkt dan ineens dat een aantal mensen hier ongevraagd een heel andere theorie over hebben.
Want ja, “je bent natuurlijk niet de lichtste en dat is natuurlijk een hele belasting voor je knieën”.
Het is compleet zinloos deze mensen uit te leggen dat het niet komt doordat ik zwaar ben maar dat er gewoon een graspol in de weg zat.
Het toppunt was dat ik een sms-je ontving van een kennisje van me, met letterlijk de boodschap: “Weet je al, dat als het beter gaat met je knie ik samen met je naar de weight-watchers ga? Voor je gezondheid en je knieën echt beter!”
Dit is geen bezorgdheid, dit is pure bemoeizucht!!
Men denkt nu ook al beslissingen voor mij te kunnen gaan maken!
Ik vond dit echt heel brutaal!
Ik heb daarom toch enigszins gniffelend het volgende terug ge-smst; “Als je dik bent werken je hersens gelukkig nog prima hoor! Ik ben daarom ook prima in staat mijn eigen beslissingen te nemen!”
Ik heb daarna niks meer van haar gehoord, waarschijnlijk heb ik toch een beetje tegen het “slanke” zere been geschopt.
Ik ben heus niet zó naïef dat ik niet wil weten dat overgewicht niet gezond is maar om nou alles wat ik ooit in mijn leven zal mankeren te verwijten aan mijn overgewicht vind ik werkelijk te ver gaan!
Ik blijf het vreemd vinden dat anderen mensen het vaak weer zo weten te draaien dat het onderwerp waar ikzelf allang over uitgesproken ben (mijn overgewicht) toch weer onderwerp van gesprek word gemaakt.
Blijkbaar hebben anderen er nog steeds een groter probleem mee dan ik zelf!
Gelukkig maar!

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.