Zomer zonder grenzen

Of je nou wel of niet met vakantie gaat deze zomer, je hoeft het land niet uit om je grenzen te verleggen of beter nog, te doorbreken.

We trekken er ieder jaar massaal weer op uit, staan uren in de file op weg naar het strand of de zon in het zuiden. Ieder jaar weer wordt ik opnieuw geconfronteerd met vragen over hoe ik de zomer “overleef”. Helaas is de zomer voor velen nog altijd een enorme lijdensweg, confronterend en zwaar. Het moment waarop we tegen onze onzekerheden en grenzen aanlopen.

De warmte vormt het grootste dilemma, die dwingt ons om minder verhullende kleding te dragen. Minder dik, minder donker, minder lang, minder laagjes. Minder van dit alles betekend meer bloot, minder bedekt, meer zichtbaarheid dus minder middelen om jezelf te verstoppen,

Dit is hoe ik daar over denk:

De zomer en de warmte zijn het probleem niet. Het grote probleem is dat veel van jullie, net als ik, hebben geleerd dat we onszelf moeten bedekken en verstoppen. Ons moeten schamen en niet gezien mogen worden. Ons persoonlijke gevoel van vrijheid is begrenst met negatieve gedachten, stigma’s en veroordelingen.

Ook ik heb geleerd dat het “beter is” om mijn ‘dikke’ kont, buik en benen te bedekken maar voor wie of wat het “beter is” is mij nooit vertelt, jou wel?!

Veel van jullie hopen dat ik een toverspreuk ken, de oplossing heb of de sleutel van de weg naar meer vrijheid. Helaas er is geen kant en klare oplossing voor het probleem. Ook mij is hetzelfde geleerd, dus ook in mijn systeem zitten de dilemma’s diep ingesleten. Wel nam ik jaren terug het drastische besluit om mij hierdoor niet langer te laten begrenzen. 

Natuurlijk is het voor mij, net als voor jou, iedere keer weer een uitdaging om dwars tegen alles wat ik heb geleerd in te gaan. Maar ik heb goed nieuws! Het wordt iedere keer makkelijker als je het doet. 

Ik moedig jullie aan om hetzelfde te doen!

Laten we de grenzen voor eens en voor altijd verleggen, aantrekken wat we leuk vinden en genieten van een zomer zonder grenzen.

Deze vrolijke en vooral luchtige tuniekjurkjes vond ik bij Happy Size.

X Annemarie


Klik hier voor meer plus size mode inspiratie

Ook sociale media vind je mij

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.